algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

L'Acampallengua: un projecte de futur

Representants de territoris de parla catalana aposten per activitats similars per fomentar la llengua entre els joves

L'Acampallengua acabà ahir a Alcúdia amb la convicció que és molt més que una festa o una simple reivindicació lingüística. Aquesta iniciativa empesa per la Plataforma dels Joves per la Llengua es pot convertir en una experiència exportable a altres indrets de parla catalana per fomentar l'ús del català entre els més joves. Així ho varen apuntar els representants de llocs on es xerra català tan dispars com la Franja de Ponent (Aragó), Eivissa o el País Valencià, durant el col·loqui celebrat ahir dematí dintre dels actes de l'Acampallengua, que es tancà ahir a Alcúdia.

El debat posà de manifest realitats molt diferents de la situació lingüística a cada lloc, per destacar el retrocés que hi ha de l'ús públic del català sobretot a la Comunitat Valenciana. També es va fer palesa la necessitat que hi ha que les institucions públiques s'impliquin per aconseguir una plena normalització lingüística.
Malgrat aquest panorama, les expectatives són prou optimistes tot tenint en compte que tothom va destacar la renaixença d'un teixit d'entitats cíviques que reclamen una major presència del català en la vida quotidiana. A més, la implicació dels joves en aquestes iniciatives és cada vegada major. Per contrarestar aquesta tendència s'aposta fort per iniciatives com ara una xarxa de casals de cultura catalana, com els «Jaume I» promoguts des d'Alacant i que ara s'han exportat a la Franja de Ponent.

A part del debat, la jornada va donar per a molt més. Així, alguns dels supervivents del concert rock i la festa dance del vespre anterior s'atreviren a fer uns exercicis d'aeròbic o a practicar el tai-xi. Altres optaren pel futbol o el voleibol i els més tranquils feren un itinerari didàctic per la ciutat romana de Pol·lèntia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris