cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Antich envia una carta a Aznar reclamant participació en la gestió aeroportuària

El president illenc li detalla les implicacions de la privatització

El president del Govern balear, Francesc Antich, ha remès una carta al president del Govern en funcions, José María Aznar, en la qual li reclama la participació de la Comunitat en el procés de privatització dels aeroports per garantir els interessos de les Balears. En la missiva, escrita en castellà, Antich expressa la «preocupació existent a les Illes Balears» sobre la possible privatització de l'ens públic Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA)» i destaca que el seu Govern comparteix aquesta inquietud «amb els diferents agents econòmics, empresarials i socials» de l'Arxipèlag.

«L'activitat aeronàutica en general, i l'aeroportuària en particular, és un dels eixos estratègics del nostre desenvolupament econòmic i social», indica el president balear, per a qui els aeroports són pràcticament «les úniques i efectives vies» de transport de persones i mercaderies amb el continent, atesa la condició insular del nostre territori». Antich exposa a Aznar que «està demostrada la forta sinèrgia entre el desenvolupament de l'activitat aeronàutica i el desenvolupament econòmic i social de les Illes Balears», i li recorda que pels tres principals aeroports de l'Arxipèlag passen més de 26 milions de passatgers a l'any.

La carta ressalta que la Llei 30/1998, de 29 de juliol, del Règim Especial de les Balears, en els seus articles 25, 27 i 28, considera «que els serveis aeronàutics i les seves activitats anàlogues i complementàries són Àrea d'Especial Interès com a element clau de compensació del fet insular, desenvolupament i diversificació econòmica». Per una altra banda, Antich recorda a Aznar que l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears estableix, en el seu article 12, que correspon a la Comunitat Autònoma la funció executiva en matèria d'aeroports amb qualificació d'interès general quan l'Estat no se'n reservi la gestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris