algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Iniciades les obres per construir 152 nous amarradors al port

Iniciatives Portuàries invertirà uns 700 milions en el projecte

L'empresa Iniciatives Portuàries ja ha començat les obres de construcció dels 152 amarraments al moll d'oronelles de Palma. El passat 22 de febrer es fa ver l'acte de replantejament per iniciar els treballs, que consisteixen en la cimentació dels pilars per als pantalans.

Iniciatives Portuàries va ser l'adjudicatària del concurs de gestió de serveis portuaris per a embarcacions d'esbarjo en el passeig marítim. Aquest concurs s'inicià l'1 de juliol de 1998 i s'hi varen presentar quatre empreses. El consell d'administració de l'Autoritat Portuària decidí escollir la proposta d'Iniciatives Portuàries perquè considerava que era la més avantatjosa de les presentades. Porteriorment, el 7 de desembre de 1999, l'Autoritat Portuària notificà a l'empresa concessionària l'aprovació del projecte d'execució, amb el seu corresponent pla de control de la qualitat de les obres.

El projecte d'Iniciatives Portuàries, anomenat «Marina Port de Mallorca», es va presentar al darrer Saló Nàutic de Barcelona, celebrat a finals de novembre de l'any passat. Concretament, aquest planejament suposa l'ocupació de 59.450 m2 de mirall d'aigua, caracteritzats per la línia d'atracament corresponent amb 367 metres del passeig marítim, entre el moll d'oronelles i el pantalà de la Mediterrània. La superfície per obra fixa dins el mirall d'aigua és de 4.900 metres quadrats. Tots els pantalans surten del passeig marítim, inclòs el principal, que té una amplària de 10 metres. S'hi ha previst l'accés de vehicles, un passatge de vianants i també una zona habilitada per a aparcaments. El dic d'abric, de set metres, permet igualment el trànsit i l'estacionament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris