nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

El TSJB anul·la una sanció del Govern a la Sala de Santa Margalida per maltractar animals

A les festes s'amollen ànnecs perquè els banyistes els capturin

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha anul·lat la sanció de 250.001 pessetes posada per la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria a l'Ajuntament de Santa Margalida per amollar ànneres durant les festes de la Mare de Déu d'Agost. L'expedient el va obrir l'anterior conseller del Govern del PP, Josep Juan Cardona, el 4 de març de 1998.

Els fets que el secretari general tècnic d'aquesta Conselleria va reflectir a l'expedient sancionador consistiren en «l'amollada, a Can Picafort, d'entre 180 i 200 ànnecs des d'una embarcació». Els animals havien estat extrets des de gàbies que estaven dins el vaixell i els banyistes s'apropaven per capturar-los.

«Aproximadament un 10% dels ànnecs superaren la barrera dels banyistes, un 40% no volaren suficientment i foren capturats seguidament i un altre 50% fou capturat immediatament pels banyistes, a causa possiblement de les deficients condicions de la seva amollada i/o l'estrès del tancament dins les gàbies». L'expedient afegia que a l'arribada a la vorera de la platja de les persones que havien capturat aus, «s'observà que en la seva majoria es tractava d'ànnecs joves, la qual cosa impedia un vol regular i una defensa adequada».

La Conselleria d'Agricultura aplicà la Llei autonòmica 1/1992, del 8 d'abril, en matèria de protecció dels animals i la sanció de 250.001 pessetes respongué a la comissió d'una infracció molt greu prevista en aquesta normativa.

El Govern donà un termini de 15 dies a l'Ajuntament de Santa Margalida per tal que formulàs al·legacions amb l'advertència que, en el cas que no en presentàs cap, el procediment sancionador acabaria en una proposta de resolució. De fet, com el Consistori rebutjà aquesta possibilitat, la Conselleria considerà finalitzada la fase d'instrucció de l'expedient i passà a resoldre l'expedient sense més tràmits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris