algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Prop de 3.000 joves reivindiquen el català com la llengua d'ús majoritari

L'eficient organització i el temps foren les notes més destacades de l'obertura de la tercera edició de l'Acampallengua

78190

Molts de joves arribaren ahir fins a Alcúdia per reclamar més presència del català a tots els àmbits socials.

L'esperit de la llengua i la cultura catalana es troba més viu que mai entre el jovent. Així ho demostraren ahir a Alcúdia els prop de 3.000 joves que prenen part en el tercer Acampallengua, organitzat per la plataforma dels Joves per la Llengua i que dura tot aquest cap de setmana. A més, per primera vegada s'aconseguí arreplegar representants de la resta d'indrets de parla catalana.

El presagi de la pluja que s'estenia amb un cel ben gris no apagà les ganes de festa i de bulla als participants, que ja de bon matí anaren arribant a la finca de sa Pilota, on l'organització havia habilitat una gran zona per a acampada que es va omplir fins a d'alt de tendes. L'organització va funcionar de forma eficient a l'hora de repartir els llocs entre tots els que arribaven a la vegada que se'ls feia entrega d'una camiseta i d'un exemplar de Diari de Balears.

A migdia els caparrots aparegueren a la zona d'acampada guiats per la música de les xeremies per arreplegar el jovent i conduir-lo en una renouera marxa fins a la casa consistorial, on les autoritats esperaven per donar el sus oficial a l'Acampallengua. De totes les intervencions, la més curta però també la més aplaudida fou la de Miquel Socies, en representació dels Joves per la Llengua. Socies cridà que l'Acampallengua d'enguany suposava una nova demostració que a Mallorca hi ha molta gent que estima la llengua i afegí que els joves ho han de demostrar amb vitalitat, civisme i compromís.

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, reiterà la necessitat d'impulsar els valors propis de Mallorca. Però va fer una crida al civisme i a la urbanitat per aconseguir-ho.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Damià Pons, recordà que el futur d'una llengua són els joves que la xerren i apostà per aconseguir que el català sigui en un futur proper la llengua d'ús majoritari per tota la població. En aquest sentit reclamà un esforç per integrar en la cultura pròpia els estrangers immigrants.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, s'expressà en termes similars i indicà que l'objectiu del Govern nacionalista era que el català sigui una llengua coneguda per tothom. Munar desitjà que en un futur no sigui necessari fer Acampallengües per defensar l'idioma. Acabats els discursos es repartiren mocadors grocs fets per l'Ajuntament per commemorar aquest esdeveniment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris