cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

L'edifici destinat a ampliar el centre de salut és enderrocat pel seu mal estat

Les noves dependències sanitàries suposaran una inversió total de 69 milions

L'immoble adquirit per l'Ajuntament de Capdepera, en comptes d'ampliar el centre de salut s'ha hagut d'enderrocar totalment a causa del mal estat que presentava l'edifici. En un principi, la intenció era fer una remodelació interior per adaptar l'estructura a les necessitats de les dependències sanitàries i al mateix temps conservar la façana original, realitzant només una sèrie de millores. La setmana passada es varen iniciar les obres d'enderrocament de l'edifici per després executar les obres d'ampliació a la nova superfície que tindrà un total de 656 metres quadrats de construcció. El projecte suposa una inversió de 60 milions en la seva execució i 9 milions de pessetes que es destinaran a equipament mèdic i material clínic.

El finançament corre a càrrec de la Conselleria de Sanitat del Govern balear mitjançant un pla 10, l'Ajuntament cedeix el solar després i quan l'edifici estigui acabat l'Insalud el dotarà de personal mèdic segons les necessitats del municipi.

El conveni entre les tres institucions es va signar el 22 de març del 1999 i després l'Ajuntament va convocar el concurs públic per adjudicar les obres a l'empresa que oferís més bones condicions. Les noves dependències sanitàries seran de tres plantes. Hi haurà un soterrani amb un magatzem i uns banys. La planta baixa tindrà una sala de recepció, una oficina d'admissió, una sala d'espera, quatre consultes mèdiques, un petit magatzem i un arxiu de la història clínica dels pacients.

La primera planta disposarà d'una sala d'espera, una zona destinada al personal mèdic, quatre consultes i banys. La coberta estarà destinada a les instal·lacions d'aire condicionat i calefacció entre d'altres. La part existent de l'actual centre de salut que té una superfície de 98 metres quadrats estarà destinada a la sala de gimnàstica i preparació de les dones embarassades cap al part.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris