algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els pescadors professionals de les Illes rebran ajudes fins l'any 2006 per valor de 6.475 milions

El Consell Pesquer de les Balears, presidit per Pere Oliver, es reuní ahir per primera vegada en aquesta legislatura

El Consell Pesquer es reuní ahir per primera vegada en aquesta legislatura i, sota la presidència de Pere Oliver, va debatre, entre altres temes, el nou programa d'ajudes per a la modernització i millora del sector, que compta amb 6.475 milions de pessetes per al període 2000-2006. El conseller d'Agricultura i Pesca, Joan Mayol, explicà en roda de premsa que la seva primera decisió respecte del Consell Pesquer fou modificar la seva composició, incloent les federacions de pesca esportiva i subaquàtica, grups ecologistes i la Universitat de les Illes Balears, i canviant la figura del president, que fins aleshores ocupava el titular de la Conselleria.

Amb la intenció de donar major independència a aquesta entitat assessora, Mayol nomenà president del Consell Pesquer el biòleg i membre de la FAO Pere Oliver, que ahir indicà que convocarà el consell cada quatre mesos, «independentment que pugui aparèixer alguna qüestió puntual que faci necessària una trobada».

A la reunió d'ahir, a la qual acudiren els representants de les confraries de pescadors, es va debatre el programa de modernització, subvencionat amb 1.700 milions de pessetes (una quarta part) per la Unió Europea. Mayol destacà que aquesta iniciativa té com a objectius bàsics «la pervivència dels recursos pesquers i la millora de les rendes dels pescadors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris