cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Les Filipines, objectiu dels hotelers balears per conquerir el mercat asiàtic

Un estat idoni per a l'establiment de les mitjanes cadenes del sector turístic

L'arxipèlag de les Filipines és la regió asiàtica més favorable perquè el sector hoteler balear s'introdueixi en el que serà la principal destinació turística del món en devers vint anys, segons l'Organització Mundial del Turisme.

Aquest país és l'«idoni» per a l'establiment de les mitjanes cadenes hoteleres illenques, ja que existeixen «vertaderes oportunitats de negoci amb un retorn ràpid de la inversió, atès que no hi ha cap problema per repatriar els beneficis», segons les conclusions extretes després de les dues visites realitzades a les Filipines pel gerent de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM), Antoni Munar, i el director del departament de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç, Miquel Beltran.

És per això que ahir Munar avançà que «abans de dos anys, tres o quatre cadenes hoteleres estaran implantades a les Filipines», tot i que indicà que la «gran explosió» de la implantació empresarial insular en aquest estat sud-asiàtic es produirà en un termini de cinc anys. La primera cadena turística a introduir-se a les Filipines ha estat Sol Meliá, ja que ha signat un protocol d'inici de col·laboració per construir un hotel de luxe a la zona antiga de Manila, apuntà el gerent de l'FHM.

Els valors naturals, la proximitat aèria respecte de les principals ciutats de l'àrea asiàtica, la quantitat de recursos humans, l'oficialitat de l'anglès, però a la vegada el manteniment de la tradició espanyola, la inexistència de cadenes hoteleres equivalents a les Balears i el fet de ser un país «verge» en l'àmbit turístic, foren els factors favorables esgrimits perquè els hotelers inverteixin a les Filipines per Munar.

En canvi, el gerent de l'FHM indicà com a elements negatius per al negoci de les vacances el gran dèficit en infrastructures. És per això que Munar recomanà que les primeres cadenes s'implantin a la regió de Batangas de l'illa de Luzon, a l'illa de Cebu, i a la zona de Davao a l'illa de Mindanao. Aquestes àrees posseeixen els tres aeroports internacionals de les Filipines.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris