cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Com conviure en català en una zona turística

Alcúdia acull joves d'arreu dels Països Catalans a l'Acampallengua 2000 aquest cap de setmana

L'Acampallengua 2000 obre avui a Alcúdia el seguit d'accions i mobilitzacions socials que culminaran, el dia 20 de maig vinent, amb una nova diada popular convocada amb el lema «per la llengua i l'autogovern».

La plataforma Joves de Mallorca per la Llengua és la coordinadora de les accions que s'esdevindran entre avui i demà, per tractar de mostrar la possibilitat d'emprar la llengua catalana en totes les activitats "d'aprenentatge i d'esbarjo" que realitzen els joves. Aquesta és una raó perquè les activitats ja habituals d'aquestes acampades, com puguin ser tallers de ball tradicional o de construcció d'instruments musicals illencs, siguin incrementades amb altres de poc vinculades amb l'imaginari nacionalista balear: des d'una festa dance a una sessió d'exercicis aeròbics, passant per un concert amb Lax'n'Bustos "grup que avui presentarà en primícia el seu disc recent", Antònia Font, Mal Vici i Brams.

L'Acampallengua 2000 és el tercer en la trajectòria dels Joves per la Llengua, que enguany miraran d'involucrar els habitants i visitants d'Alcúdia en les seves activitats, raó per la qual estendran les activitats programades als centres socials més clars del poble. L'elecció d'Alcúdia com a seu d'aquestes convivències no ha estat casual, sinó que s'ha seleccionat perquè és zona costanera i turística de Mallorca i, en conseqüència, feble en l'ús de l'idioma propi, substituït per la població immigrant que arriba atreta per l'economia laboral del turisme.

L'organització espera rebre un total de 4.000 joves, provinents no només de Mallorca sinó també de la resta de Balears, Catalunya i València, ja que les companyies navilieres han facilitat rebaixes en els preus dels títols per als inscrits en les activitats d'aquest cap de setmana. El programa elaborat no oblida, emperò, accions estrictament lingüístiques. Els Joves per la Llengua aprovaran avui horabaixa un nou manifest per la normalització "amb especial esment a l'educació", mentre que demà diumenge joves d'arreu dels Països Catalans debatran sobre aspectes de la unitat lingüística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris