cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Alomar recorda al PP que va pagar 3.300 pessetes per metre quadrat a cala Mondragó

El Govern ho compara a les 100 pessetes pagades ara per la compra de les finques d'Albarca i es Verger

Mentre que el Govern del Pacte de Progrés ha pagat 1.200 milions per les finques d'Albarca i es Verger, a raó de 100 pessetes per metre quadrat, fa deu anys l'Executiu del Partit Popular (PP) va pagar 3.336 pessetes el metre quadrat el terreny que va comprar a la zona de cala Mondragó i 200 pessetes el metre quadrat a la finca de Can Marroig, a Formentera, fa tres anys. Amb aquestes dades, el conseller de Turisme del Govern balear, Celestí Alomar, va sortir al pas a les acusacions fetes pel portaveu parlamentari d'aquest partit, Joan Flaquer, en el sentit que l'Executiu de Francesc Antich ha pagat 1.200 milions quan les finques estaven valorades en 900.

«Si és un escàndol comprar ara a 100 pessetes el metre quadrat, què serà comprar a 200 fa tres anys i a cinquanta vegades més fa deu», va demanar ahir Alomar a Flaquer en relació a l'acusació del PP. De fet, el conseller va inflar molt la proporció, atès que la compra de cala Mondragó va costar fa una dècada més de trenta vegades més que les finques d'Albarca i es Verger. «No sé si som més llests o més beneits pagant 300 milions més, que ens ho digui el senyor Flaquer», va afegir Alomar. I a continuació va acusar el portaveu del PP de «dir mentides per costum», ja que ara assegura que no té cap informació al respecte quan el conseller li ha entregat al Parlament les valoracions de les finques que ha comprat el Govern a la serra d'Artà.

Aquesta compra suposa no només la «primera passa per a la xarxa d'espais naturals» de les Illes Balears, sinó també que el Govern ha «adquirit en vuit mesos per a la societat balear el 51% de metres quadrats d'espais naturals de tots els adquirits pels successius governs del PP», segons el conseller de Turisme. Una compra «lliure de càrregues, gravàmens i lloguers pel preu de 1.200 milions i pagament a tres anys», segons reconeix el venedor en una carta adreçada al conseller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris