algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Les Balears tindran 18.268 milions per finançar actuacions del Pla d'Habitatge

L'Executiu central ha incrementat la partida d'enguany un 5'3 per cent respecte a la de 1999

L'arxipèlag balear tindrà enguany 18.268 milions de pessetes per finançar actuacions protegides compreses en el Pla d'Habitatge 1998-2001, cosa que suposa un augment del 5'3 per cent en comparació amb l'exercici anterior.

A més de les Illes, altres vuit autonomies "Aragó, les Canàries, Castella-La Manxa, Catalunya, Madrid, La Rioja i el País Valencià" tindran l'any 2000 préstecs qualificats per finançar aquestes intervencions.

El Butlletí Oficial de l'Estat publicà ahir l'ordre per la qual el Ministeri de Foment determina que el volum de préstecs qualificats a convenir amb entitats de crèdit per finançar habitatges en el present any ascendeix a 820.000 milions de pessetes, la mateixa quantitat que el 1999.

L'ordre estableix a més la distribució d'aquesta quantitat entre les distintes comunitats autònomes, en les quals sí existeixen variacions respecte de l'any passat. Vuit regions tindran un major volum de préstecs qualificats, en especial les Canàries, on la quantitat augmenta quasi un 24 per cent en comparació a l'any passat. A la resta, el volum de doblers destinat a préstecs disminueix, particularment a Ceuta i Melilla. En termes absoluts, les xifres més altes corresponen a Catalunya, la Comunitat Valenciana, Andalusia i Madrid, totes elles per sobre dels cent milions de pessetes. En l'extrem contrari se situen, a més de Ceuta i Melilla, Cantàbria (12.296 milions), Extremadura (15.164) i La Rioja (15.240).

A més dels 780.000 milions en prétecs qualificats que es distribueixen entre les comunitats i ciutats, l'ordre Ministeri fixa altres 40.000 milions sense distribució territorial i dels quals podran disposar lliurement les entitats que operen a qualsevol punt del país un cop que s'hagi exhaurit la quantia prevista a la seva zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris