algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

La recaptació municipal per multes de trànsit s'ha duplicat en un any

Enguany la Policia Local ja ha tramitat més de mil denúncies

Les arques de l'Ajuntament d'Inca varen ingressar l'any passat fins a 16 milions de pessetes pel cobrament d'infraccions de trànsit. Aquesta xifra suposa ni més ni manco que duplicar els 8 milions que es recaptaren l'any 98 pel mateix concepte.

Més de la meitat de les infraccions denunciades s'han detectat als carrers de la zona cèntrica de la ciutat, coincidint amb l'àrea delimitada per l'ORA, mentre que el percentatge de multes disminueix cap a la perifèria de la ciutat. Carrers com Hostals, Born o Jaume Armengol, gran via Colon o la plaça Espanya són en els quals més infraccions s'han denunciat.

Segons explicà el regidor de Policia, Joan Deus, les infraccions més comunes ocorren per mal aparcament en zones prohibides com passos de zebra. Deus emperò fa un especial esment en l'abús que els cotxes particulars fan de les zones de càrrega i descàrrega. La tendència a recaptar molts doblers per multes es pot disparar encara més enguany tota vegada que des de l'Ajuntament s'ha intensificat la vigilància policíaca. Així, només en el primer trimestre del 2000 la Policia ja ha imposat més d'un milenar de sancions.

Malgrat aquestes previsions l'Ajuntament només ha calculat obtenir 10 milions de pessetes enguany. La campanya policíaca es va encetar arran de la preocupació de l'equip de govern pels problemes existents en la fluïdesa del trànsit. L'Ajuntament esperava que després d'incrementar la vigilància i intensificar l'acció sancionadora s'aconseguiria que els conductors fossin més respectuosos sobretot a la zona centre. Deus ha reconegut emperò que això no s'ha aconseguit i que lluny de disminuir el nombre de multes s'ha mantingut. El regidor explica aquesta circumstància indicant que la gent d'Inca s'ha començat a comportar però no han fet el mateix els conductors que vénen de fora i només estan de pas. La pràctica totalitat de les multes s'han realitzat en horari comercial. De fet si fa mesos es registraven puntes de forta intensitat de trànsit ara aquests moments són una constant tot el dia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris