cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Govern fa comptes ampliar i desviar el torrent per evitar més inundacions

Els tècnics reconeixen que l'actual canalització de sa Cabana és totalment insuficient

L'actual canalització del torrent de sa Cabana al seu pas pel nucli urbà de Manacor serà ampliada i al mateix temps es procedirà a executar les obres del desviament del torrent. No obstant això, les obres no es podran executar fins l'any 2002 ja que s'haurà de modificar el projecte redactat a principis dels anys 90 per l'enginyer de la Comunitat Autònoma, Bartomeu Reus.

El director general de Recursos Hídrics del Govern balear, Josep Antoni Rodríguez Perea i el batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), varen qualificar d'urgent la reforma del torrent de sa Cabana amb la finalitat d'evitar inundacions a la ciutat de Manacor. Rodríguez Perea va explicar que «els tècnics del Govern aposten per una solució doble: desviar el torrent i ampliar el seu llit actual».

Aquest va matisar que «els estudis tècnics han demostrat que en alguns trams de l'actual llit del torrent compta amb seccions que haurien de donar cabuda per a 60 metres cúbics d'aigua per segon però en canvi tan sols tenen capacitat per a 10 metres cúbics d'aigua per segon». El director general, acompanyat de tècnics del Govern, va participar ahir matí, a una sessió de treball a l'Ajuntament, on també hi varen participar edils de l'equip de govern i la diputada socialista, Mercè Amer.

Els portaveus de l'oposició, Catalina Sureda (PP), i Antoni Frau (UC), varen criticar durament que el batle no hagués convidat els edils de l'oposició a la reunió informativa, qualificant-ho de «falta de cortesia». El procés que pensa dur a terme el Govern és modificar el projecte de desviament del torrent de sa Cabana redactat, a principis dels anys 90, per l'enginyer Bartomeu Reus i demanar al Govern central que accepti la modificació que inclourà l'ampliació de l'actual llit i el desviament de part del traçat actual del torrent al seu pas pel sòl rústic. Es calcula que aquestes obres tindran un cost econòmic de 1.000 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris