algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PP rebutja els districtes de Palma amb una gestió i pressupost propis

Equip de govern i oposició no arriben a un consens sobre la Carta Municipal

La reunió d'ahir entre els grups municipals de Cort per debatre l'esborrany de la Carta Municipal deixà paleses les divergències entre l'equip de govern i l'oposició, entre altres qüestions, respecte de l'administració territorial de la ciutat.

Bàsicament, mentre que l'oposició reclama una divisió per districtes amb una certa autonomia de gestió i pressupost propi, el govern municipal del PP defensa una descentralització dels serveis per pobles i barriades i, fins i tot, la creació de la figura del regidor de zona amb un consell assessor o consultiu, però sense cap capacitat executiva particularitzada i sense recursos econòmics propis.

El tinent de batle de Coordinació i Infraestructures, José María Rodríguez, explicà ahir que la redacció de la Carta Municipal «queda oberta, però la nostra intenció és tenir el text definitiu després de Setmana Santa per lliurar-lo a final de mes o principi de maig a les entitats ciutadanes».

A més del conflicte sobre l'administració territorial de la ciutat, l'oposició, especialment el PSIB i UM, han recordat reiteradament que el Ministeri d'Administracions Públiques està preparant una llei de grans ciutats i que no seria convenient tancar el text de la Carta Municipal sense saber quins seran els criteris de la llei apuntada.

Sobre aquesta qüestió, Rodríguez afirmà que «en principi, la llei de grans ciutats està dirigida als nuclis urbans de més de 500.000 habitants. Palma té una població de dret de poc més de 300.000 habitants, però durant tot l'any es dóna serveis a 400.000 o 500.000 persones. I si comptam els municipis de l'àrea metropolitana, superam de molt el mig milió de persones. I hi ha més de 25.000 persones empadronats fora de Palma, però realment viuen a la ciutat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris