algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

L'Ajuntament demana a Inca que li doni un major cabal d'aigua potable

Amb aquest subministrament es garantirà el consum del poble

L'Ajuntament de Lloseta ha demanat al d'Inca que li subministri un major cabal d'aigua potable amb vista al proper estiu, per assegurar així el consum de la població. La voluntat dels responsables municipals de Lloseta és aconseguir que es dupliqui l'actual cabal d'aigua que obté d'Inca. Aquesta aigua procedeix de tres pous de propietat particular ubicats vora el Foro de Mallorca però el cabal dels quals té contractat l'Ajuntament d'Inca durant almanco 9 anys més.

El batle de Lloseta, Bernat Coll, ha explicat que «el propietari particular d'aquests pous es va oferir però havíem de negociar amb l'Ajuntament com a propietari del cabal». Si s'arriba a un acord, la xarxa de Lloseta disposaria de 100 metres cúbics diaris davant dels actuals 50 metres. De tota manera, Coll ha indicat que no necessàriament s'utilitzaria tot el cabal ja que només es disposaria d'ell en casos de consum punta.

En principi totes dues parts han manifestat la seva bona disposició a arribar a un acord ferm però encara no s'ha concretat res. Un dels punts que s'ha de tractar és el preu al qual es vendrà l'aigua que sempre serà més barata que si s'agafa subministrament de la canonada d'Emaya, amb la qual es va enllestir una connexió amb la xarxa municipal. Fins al moment s'usava poca aigua d'aquests pous, ja que la diferència de pressió que es donava quan es connectava provocava que sovint hi hagués rompudes a la xarxa. Ara el concessionari instal·larà un aparell per regular la pressió de manera que s'evitaran aquestes contínues panes.

Aquesta no serà l'única actuació urgent que es realitzarà per garantir el subministrament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris