cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Els parlaments de Catalunya i de les Balears cerquen vies de col·laboració

Conviden les cambres del País Valencià i d'Aragó a sumar-se a la iniciativa

Els presidents dels Parlaments balear, Maximilià Morales i el català, Joan Rigol, acordaren ahir «aprofundir» en les relacions entre les dues cambres legislatives i potenciar-les. Així mateix convidaran les cambres del País Valencià i d'Aragó a participar en aquest projecte. Els presidents dels dos Parlaments mantingueren ahir a Palma la primera d'una sèrie de reunions institucionals.

La idea bàsica d'aquesta iniciativa, segons explicà Morales, és «des del respecte a la sobirania» dels dos pobles i les seves institucions, col·laborar per ajudar «a configurar un futur millor i més propici per al desenvolupament» dels ciutadans de les dues Comunitats Autònomes. Rigol destacà els interessos comuns de Catalunya i de les Balears i assenyalà la importància de crear un lobby amb capacitat d'actuació en el marc de la Mediterrània.

Els parlaments de Catalunya i de les Balears, com a institució on «s'acull el pluralisme i el debat polític», han de «permetre trobar-nos per tenir capacitat d'acarar» el futur d'una manera conjunta i aconseguir «una veu comuna», assenyalà Rigol. La iniciativa està orientada a la creació d'un fòrum de treball per als presidents de parlaments autonòmics de la Mediterrània. L'objectiu principal és establir un intercanvi de les experiències per enriquir l'acció particular de cada un dels terrritoris.

Maximilià Morales assenyalà que hi havia indicis que el Parlament d'Aragó se sumaria aviat al fòrum de les cambres de l'antiga corona d'Aragó. Rigol visità ahir oficialment el Parlament de les Illes Balears, signà en el llibre d'honor i mantingué posteriorment una sessió de treball. Amb motiu de la seva visita, lliurà a Maximilià Morales com a present un llibre recopilatori de tota la legislació del Parlament català entre 1932 i 1936.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris