algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

«Si fa falta arribar al Constitucional per la llei de consells, ho farem»

Sampol diu que les Balears haurien de seguir els exemples de Catalunya i Euskadi

El vicepresident i conseller d'Economia, Comerç i Indústria del Govern balear, Pere Sampol, es va pronunciar ahir sobre la llei de consells mitjançant la qual es confeccionaria un fonament de caràcter administratiu. En relació a l'informe de treball redactat pel Ministeri per a les Administracions Públiques, en què s'adverteix que almenys deu dels aspectes d'aquesta llei vulneren la Constitució o la Llei de Bases de Règim Local, el vicepresident va afirmar que «les Balears haurien de ser més agosarades, de la mateixa manera que altres comunitats com Catalunya i Euskadi, que han presentat nombrosos recursos d'inconstitucionalitat».

A més, Sampol va afegir que «si és necessari arribar al Tribunal Constitucional, així ho farem», mentre elogiava la valentia de l'Executiu per la seva voluntat de descentralització administrativa i política de la Comunitat. El vicepresident del Govern va aclarir que a pesar que respecta la Constitució, «de vegades s'utilitza com una destral per coartar les llibertats, per la qual cosa la carta hauria de renovar-se en favor de les llibertats individuals i col·lectives».

L'informe de treball del Ministeri d'Administracions Públiques apunta que la majoria dels articles del projecte de llei, que ha començat a tramitar-se en el Parlament balear, atempten contra el sistema de representativitat perquè la inclusió de persones no electes en aquests organismes és llunyana a la natura jurídica i administrativa dels consells. A més a més, s'hi inclou la vulneració de la Llei de Bases de Règim Local.

Per altra banda, Sampol va fer també referència a la polèmica ecotaxa, tot recordant que la imposició d'una taxa turística es duria a terme o bé sobre l'import de les estades d'hotel, o bé sobre els bitllets d'avió i de vaixell, i va assenyalar com a possible solució la darrera opció, ja que «la primera exclouria de l'impost turístic els visitants amb una segona residència a les Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris