cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Cort prohibirà l'obertura de nous bars i restaurants en el centre històric

Suspendrà, cautelarment, les llicències que es tramiten i en revisarà les vigents

Una representació veïnal de sa Calatrava i el tinent de batle d'Urbanisme, Rafel Vidal, acordaren ahir l'obertura d'expedients disciplinaris a tres locals d'aquesta barriada del centre antic de Palma i la imposició de sancions econòmiques que s'aprovaran en la reunió del Consell de Gerència d'Urbanisme del proper dimecres.

Així mateix, l'Ajuntament es compromet a aprovar, de manera immediata, el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) d'usos en el centre històric de Palma per impedir l'obertura de nous locals d'oci, especialment bars i restaurants. Aquesta modificació parcial s'aprovarà en la sessió plenària del proper mes de maig. Afegit a tot això, Cort durà a terme una suspensió cautelar de les llicències que actualment s'estan tramitant i revisarà les que ara són vigents per depurar l'actual cens de bars i restaurants pel que fa a normes sanitàries i de funcionament.

Totes aquestes mesures han resultat satisfactòries per a l'Associació de Veïns de sa Calatrava, presidida per Climent Garau, que, a més a més, ha agraït la rapidesa amb què ha actuat l'Ajuntament davant les inquietuds dels residents en el centre històric de la ciutat. Així i tot, la barriada de sa Calatrava durà a terme el proper dimarts una assemblea veïnal en què s'exposaran tots aquests acords. Hi serà present el mateix Rafel Vidal per escoltar les reivindicacions dels veïns.

Els residents de sa Calatrava i d'altres indrets del centre històric començaren a alarmar-se quan detectaren la tramitació d'obertures de locals, sobretot bars i restaurants, en aquella zona. Els veïns iniciaren contactes amb l'Ajuntament davant la possibilitat que la barriada es convertís en una extensió de la Llonja i fer-la inhabitable. En aquest sentit, la resposta de Cort ha estat ràpida per atendre les demandes dels veïns i per evitar una repetició dels problemes de la Llonja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris