cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Els sindicats denuncien que empreses de neteja atempten contra el dret a la vaga

Treballadors diuen que han rebut amenaces de no renovar els seus contractes

Els sindicats UGT, CCOO i USO, convocants de la vaga de neteja que es desenvoluparà entre el 14 i el 20 d'abril, han denunciat que algunes empreses del sector estan atemptant contra el lliure exercici del dret a la vaga. Segons un comunicat d'UGT, aquestes conductes estan proliferant després de la reunió mantinguda entre les parts el passat dimecres al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears (Tamib), que es va perllongar durant més de 10 hores sense arribar a cap acord.

UGT ha decidit recordar als empresaris del sector que els conflictes laborals s'han de resoldre amb tot el respecte a la Constitució que, a l'article 28.2, estableix l'exercici de la vaga com un dels drets fonamentals del sistema de les relacions laborals. Aquest sindicat ha organitzat un servei d'atenció urgent per tal de registrar i donar sortida a les denúncies que sobre la vaga vagin arribant per part dels seus afiliats i delegats.

La Unió General de Treballadors ha instat la Conselleria de Treball i Formació del Govern balear i també la Fiscalia de Balears perquè, dins de l'ús de les seves atribucions, contribueixin a garantir el pacífic exercici del dret a la vaga dels treballadors del sector de la neteja. Aquestes resolucions s'han adoptat després que a l'assemblea celebrada ahir a la seu de Comissions Obreres, nombrosos delegats sindicals de la neteja denunciaren que algunes empreses estan intentant coaccionar els treballadors que ja han manifestat el seu suport a la mobilització.

Aquestes coaccions consistirien, segons s'expresà a l'assemblea, en amenaçes de no renovar els contractes o d'utilitzar els serveis de persones contractades només durant els dies que es desenvoluparà la vaga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris