algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La jutgessa sentencia que el borsí d'interins és legal i imparcial

La Plataforma pagarà els costs per «litigar amb temeritat i amb arguments febles»

72130

El jutjat contenciós 1 resoldrà un altre recurs de la Plataforma que ha bloquejat la contractació d'interins.

L'Ordre del conseller d'Interior, Josep Maria Costa, que regulà el procediment per a la selecció d'interins, «assegura la imparcialitat, almenys, en relació amb una situació anterior», i també «respecta el principi de convocatòria pública i igualtat en l'accés a la funció pública, escassament respectat en el sistema derogat». Així ho estableix una sentència de la jutgessa del contenciós administratiu número 2 de Palma, Maria Àngels Berrocal, que desestima un recurs presentat per la Plataforma Balear d'Interins Independents. En la mateixa resolució, la jutgessa condemna al pagament dels costs del procés judicial la Plataforma, ja que considerar que «ha litigat amb temeritat, en vista de la feblesa dels arguments en què ha substanciat el seu recurs».

Contra l'acció judicial de la Plataforma d'Interins es varen presentar juntament amb l'Administració autonòmica els sindicats CCOO, UGT i CSIF, que plantejaren una causa d'inadmissibilitat del recurs per manca de legitimació activa dels recorrents. No obstant això, la jutgessa estima que tant la Plataforma com ara les persones que també presentaren el seu recurs, tenen un interès directe en relació a l'Ordre del conseller d'Interior de 12 de novembre de 1999.

La sentència contextualitza la situació del personal funcionari i interí del Govern i recorda la legislació vigent en la matèria, que es basa fonamentalment en la Llei 2/1989, de 22 de febrer, de la Funció Pública. Amb posterioritat s'han publicat diversos decrets, entre els quals destaca pel seu contingut inconstitucional l'aprovat pel Govern del PP una setmana abans de les darreres eleccions autonòmiques, conegut perquè «blindava» durant sis anys els interins que llavors treballaven a l'Administració autonòmica i que fou derogat pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears després d'un recurs presentat per CCOO.

Entre els motius d'impugnació de l'Ordre del conseller d'Interior, la Plataforma defensà una possible vulneració de la Constitució perquè establia que, en el cas d'empat en la puntació dels opositors, els criteris de selecció primarien els majors de 45 anys aturats, els inscrits en un programa de reinserció social, els majors de 18 anys en recerca de la primera ocupació i els majors d'edat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris