algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Instal·lar vidres a les finestres i portes a les cambres, prioritats al Psiquiàtric

En una nova visita al centre, Salom compartí el dinar dels pacients a la cuina

El projecte és senzill i comença per posar vidres a les finestres de les zones habitades i portes a les habitacions i serveis sanitaris dels pacients. Aquesta és la prioritat que s'ha fixat l'equip autonòmic de Sanitat per complir «de manera immediata». La seguirà la instal·lació definitiva de la nova cuina hospitalària.

A més, emperò, es tractarà de reunir els dispersos tallers de laborteràpia de l'Hospital Psiquiàtric al Pavelló 2 "un edifici ample que en l'actualitat pateix una manca d'ús concret" en un termini breu de temps, estimat de manera informal en un marge de cinc mesos. Una inspecció ocular ha indicat com reformes senzilles (il·luminació i recuperació d'alguns elements) podrien rehabilitar aquest edifici per a usos terapèutics.

Els més que probables increments de les partides pressupostàries necessàries per fer front a les necessitats d'infraestructures i racionalització de recursos al Psiquiàtric "mostrades ahir per Diari de Balears" «no haurien de suposar cap problema», segons confirmaren fonts autoritzades de la Conselleria, després que el president de la Comunitat Autònoma, Francesc Antich, afirmàs públicament que estava disposat a ampliar els recursos econòmics per a aquesta reforma, després de recórrer algunes dependències del Psiquiàtric el mes de febrer passat.

«No hem estat a l'altura d'aquesta gent», digué aleshores Antich, en referència a la situació en què es troben alguns dels pacients: la manca de calefactors en cambres sense finestres impactà el president, qui confirmà llavors la duplicació del pressupost inicial de la reforma (de 150 milions a uns 300 milions de pessetes). Aquesta quantitat no és definitiva, sinó que es fixarà en funció de la velocitat amb què es puguin desenvolupar les obres. El problema és la urgència més que no els doblers, segons assenyalaren ahir fonts de la Conselleria de Sanitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris