cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Els veïns denuncien que la gravera de Son Amat és «un desastre ecològic»

L'equip de govern assegura que la pedrera posseeix tots els permisos municipals

Un grup de veïns de la pedrera de Son Amat, ubicada en el terme municipal de Porreres, ha pres la decisió de no romandre indiferents davant el que ells han qualificat de «catàstrofe ecològica» i per aquest motiu han lliurat una sèrie de denúncies públiques envers la gravera, explotada per Gravera Son Amat S.A. «Cada cop que he contemplat el paratge devastador de la pedrera de Son Amat des del turó de la finca de sa Mesquida, tenc ràbia de veure que el poble porrerenc es manté de mans creuades davant aquest infern», ha explicat indignat Mahmoud Hamouda, geòleg d'origen egipci i nacionalitat alemanya que viu a Porreres a pocs metres de la cantera.

Aquest explica que «les explosions diàries han gratat literalment les muntanyes de la finca de Son Amat, fins a convertir-les en corredors artificials». Així mateix, Hamouda acompanyat de la seva esposa, Ulrice Hamouda, ha denunciat que «en un any i mig, els treballadors de la pedrera han pelat un turó sencer, deixant-lo sense cap arbre ni un». Segons el geòleg «allò més greu és que ara ja dinamiten el turó proper al túnel on es guardava la munició durant la Guerra Civil i temem que l'explosió sigui devastadora per a tots».

D'altra banda, el propietari de la finca de sa Mesquida de Porreres, Sebastià Julià, s'ha adherit a les reivindicacions dels seus dos veïns, manifestant que «paulatinament els propietaris de Son Amat han comprat les finques confrontants a la pedrera per tal de fer-la més productiva i ara, només tem que la meva propietat sigui la propera. La cisterna i algunes parets de casa meva tenen crulls per les vibracions de l'explosió. La pols han envaït totes les superfícies de l'habitatge i dels arbres fruiters.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris