cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La Sala reclama que el carril ciclista a la carretera d'Artà s'elimini abans de l'estiu

El Govern ha aturat les feines del nou vial fins que les aprovi la junta de s'Albufera

L'Ajuntament de Muro reclama a la Conselleria d'Obres Públiques la supressió de l'actual carril de bicicletes que hi ha a la carretera d'Artà abans del començament de la temporada turística. Perquè això sigui possible, emperò, s'ha de construir un carril alternatiu que vorejaria l'Albufera. Aquesta via tendria la mateixa llargària que l'actual partint des del pont dels Anglesos i arribant a la rotonda de ses Casetes dels Capellans. De fet, la Conselleria d'Obres Públiques ja havia encetat les obres i ja s'havia netejat de vegetació la major part del traçat que seguirà la nova via.

Aquestes, emperò, ja fa temps que romanen aturades i això ha generat una forta preocupació entre els responsables municipals, ja que es tem que per al proper estiu no podrà començar a funcionar. Per aquest motiu es va adreçar una carta al conseller, Josep Antoni Ferrer, reclamant-li que es realitzi aquesta millora abans de començar la temporada turística, en la qual augmenta molt el trànsit per aquesta carretera. Des de la Conselleria d'Obres Públiques s'ha informat a Diari de Balears que les obres es varen aturar a causa d'uns problemes tècnics sorgits quan es duien a terme, i que s'han de consultar amb la junta rectora del parc natural de s'Albufera, per tal com que aquesta via es construeix ben aferrada al límit de l'espai natural.

La posada en funcionament d'aquest vial lateral permetria ampliar la carretera d'Artà disposant de la calçada de l'actual carril per a ciclistes. D'aquesta manera es dotaria de major seguretat una via que suporta un important trànsit. A més, des de la Conselleria s'ha confirmat que a més d'aquest eixamplament es vol procedir a un reasfaltat total de la carretera, tal com també demana l'Ajuntament. Aquesta no és l'única reivindicació que el Consistori murer vol que es faci realitat abans de l'estiu. Així, es demana la col·locació de semàfors als creuers de ses Fotges i Platja Esperança per fer possible que els vianants travessin la carretera de forma segura. També es pretén que s'apliqui algun sistema per fer reduir la velocitat dels vehicles en aquest tram.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris