cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Coll: «Mestre Guillemet va treballar per fer progressar culturalment el seu poble»

L'escriptor presenta avui vespre el llibre sobre la vida del professor Gabriel Coll

«Una persona avançada al seu temps que va fer implicar tot el poble de Santa Eugènia en la cultura». Així defineix Miquel Coll la figura de Gabriel Coll i Mulet, més conegut com «Mestre Guillemet», al qui ha dedicat el llibre que es presenta avui vespre al local dels majors de Santa Eugènia.

Miquel Coll, taujà de naixement, és més conegut per la seva dedicació política dins l'Ajuntament de Marratxí, però professionalment s'ha dedicat al món de l'ensenyament i en aquests moments treballa com a inspector d'Educació. Precisament del seu vessant professional sorgí la idea d'elaborar aquest llibre aprofitant la investigació que realitzà quan l'Ajuntament decidí posar el nom de Mestre Guillemet a l'escola de la localitat.

«Malgrat la seva curta etapa al poble va desenvolupar una gran tasca per fer progressar culturalment no només els seus alumnes sinó tot el poble», comenta Coll. També explica que «mestre Guillemet era el típic mestre de la república amb una gran preparació acadèmica i una vocació extraordinària. La seva dedicació anava davant de tot: feia classes gratuïtes de repàs als estudiants i va crear una gran afició al teatre».

De la seva figura, Coll destaca «la tasca educativa que va realitzar i que encara resta a la memòria d'alguns dels seus alumnes encara vius». Mestre Guillemet deixà una forta empremta pel sistema educatiu que emprava on es potenciava l'observació i la comprensió, seguint la Nova escola».Malgrat el poc temps en què va exercir al poble deixà un gran llegat. De fet Miquel Coll creu que «fou una persona que creà una polèmica en positiu perquè va aconseguir l'admiració de molta gent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris