algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Les Filipines cerquen a les Balears «suport i consell» en el sector turístic

L'ambaixador Oledán Zaeate proposa inversions al seu arxipèlag

L'ambaixador de les Filipines a l'Estat espanyol, José Oledán i Zárate, acompanyat del cònsol Juan Torrente, s'entrevistà ahir amb el president de l'Executiu balear, Francesc Antich, amb la finalitat de «demanar suport i consell» per activar el desenvolupament turístc en el seu país, compost per 7.104 illes.

Oledán, que romandrà a Mallorca fins demà, té com a objectiu aconseguir que l'empresariat hoteler realitzi inversions a les Filipines, per a la qual cosa cerca finançament a través de fórmules com la inversió directa, les societats mixtes "joint-venture, o la construcció i gestió d'allotjament de vacances de nova planta.

Per captar l'interès del màxim d'empresaris illencs, l'ambaixador filipí destacà la manca d'«infrastructures, experiència, experts i fons econòmics» per posar en marxa la indústria turística a les Filipines. És per aquesta raó que assegurà que aquells homes de negocis que inverteixin a l'arxipèlag asiàtic es veuran beneficiats per «la fiscalitat i perquè podran repatriar els seus guanys sense cap tipus de regulació per part del Govern filipí».

Tot i això, Oledán promocionà l'execel·lent matèria prima de què disposen les Filipines: «el sol, l'arena, les platges i l'hospitalitat». Un altre reclam esgrimit per l'ambaixador tant per aconseguir inversions com per desenvolupar el mercat emissor espanyol cap a les Filipines, fou remarcar els «llaços culturals històrics» que uneixen aquest país i l'Estat espanyol, tot i que definí la cultura filipina com a «eclèctica», per la qual cosa considerà que les Filipines són una destinació idònia per a «europeus, americans o asiàtics». De fet, el gran potencial turístc d'aquest arxipèlag és el mercat xinès, apuntà Oledán.

L'ambaixador filipí recalcà que el seu país és «una república que respecta els principis democràtics», gràcies a un president que dóna suport a les institucions constitucionals a través d'un govern «estable» que té una majoria absoluta del 90 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris