algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Les Balears són la comunitat amb la major activitat legislativa de l'Estat

Només Catalunya iguala els set projectes de llei presentats pel Govern en vuit mesos

El Parlament balear és la Cambra autonòmica que més activitat legislativa ha desenvolupat a tot l'Estat espanyol des de les passades eleccions autonòmiques i locals de juny de 1999. Amb els set projectes de llei elaborats pel Govern del Pacte de Progrés en els vuit mesos que porta al cap de l'Executiu autonòmic, les Illes Balears encapçalen un rànquing que només iguala el Parlament de Catalunya, segons informa la revista Trámite Parlamentario en un quadre comparatiu publicat en el seu número 32, el corresponent al mes d'abril.

En la secció titulada «Actualidad parlamentaria», la dita revista presenta l'activitat parlamentària autonòmica amb el següent text: «Els diferents parlaments autonòmics tramiten actualment projectes de llei de molt diversos tipus. Aquesta amplitud temàtica d'iniciatives es deu, en la seva major part, al fet que cadascuna de les autonomies pretén donar solució a problemes o buits legals concisos, responent a una realitat determinada».

«Així, per exemple, a les Balears destaca el projecte d'administració relatiu a l'àrea del cap de Pinar; a Cantàbria, la modernització i desenvolupament agrari; o a Catalunya, la reorganització dels serveis jurídics de l'administració de la Generalitat de Catalunya», temes als quals s'afegeix un ampli quadre elaborat «amb informació proporcionada pels distints parlaments autonòmics».

La data d'actualització d'aquestes iniciatives legislatives parlamentàries és del 15 de març passat i, segons s'especifica en un breu text introductori, «en alguns casos s'inclouen projectes de llei presentats pels distints Governs, encara que pendents de publicació i, per tant, de tramitació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris