cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

El consistori acumula fins ara un deute superior als 800 milions sols de crèdits

El darrer termini del préstec s'ha pagat per la construcció de les Cases de la Vila.

L'Ajuntament de Sóller té en l'actualitat un deute que supera els 800 milions de pessetes, segons les dades anunciades pel batle, Joan Arbona, durant la seva roda de premsa setmanal. Aquesta quantitat correspon als crèdits que l'Ajuntament ha fet en els darrers anys per tal de fer front a les inversions que es preveu executar cada any, i que posteriorment s'han d'anar tornant seguint uns terminis establerts entre el consistori i les entitats bancàries pertinents.

Crida especialment l'atenció el fet que en el decurs del darrer exercici, corresponent al 1999, es va pagar el darrer termini d'un crèdit de 3.832.545 pessetes, concertat pel consistori de 1967 per tal de dur a terme la costrucció de l'edifici que actualment acull les cases consistorials. Un altre préstec que s'acabà de pagar l'any passat, concertat el 1987 per construir la nova depuradora, pujava a 143 milions i aquest darrer any se n'han pagat 2.320.000 pessetes. Un altre préstec, de 101 milions, es va subscriure el 1991 quan s'iniciaren les obres de millora de la xarxa de clavegueram.

Val a dir que només entre els anys 1995 i 1999 l'Ajuntament va concertar préstecs per un total de 800 milions de pessetes, que ara es van tornant en anualitats que varien segons les condicions establertes en cada cas. En el cas dels préstecs corresponents als dos darrers anys, s'ha previst que es tornin en 12 anualitats que es començaran a pagar l'any que ve.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris