cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Sindicats i patronal de la neteja obren el diàleg però es manté la vaga

Els delegats decidiran en assemblea l'estratègia per seguir la negociació del conveni

Els sindicats del sector de la neteja, CCOO, UGT i USO, mantenen la convocatòria de vaga entre els propers dies 14 i 20 d'aquest mes d'abril, després que a la reunió mantinguda ahir amb la patronal a la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (Tamib), no s'arribàs a cap acord satisfactori pels interessos dels treballadors. Segons informà el representant d'UGT, Manuel Pelarda, en un descans de la reunió, «no s'ha produït cap acostament de les postures però, almenys, hem pogut parlar amb la patronal».

El gerent del Tamib, Pere Aguiló, explicà que els mediadors recomanaren a les parts definir i separar clarament els temes conflictius per tal de facilitar la negociació, el que va permetre, almenys, el diàleg entre la patronal i els sindicats. De qualsevol manera, la convocatòria de la mobilització es mantindrà o s'aixecarà després que els delegats sindicals del sector de la neteja celebrin avui, a la seu de Comissions Obreres, una assemblea on els participants de la reunió informaran del contingut de les converses, que es varen desenvolupar durant el matí i l'horabaixa d'ahir.

Els tres sindicats han acusat la patronal «d'inmobilisme», perquè ha rebutjat un increment dels salaris i també la millora de les condicions socials dels treballadors. L'oferta realitzada per les empreses del sector de la neteja és d'un 3'3% pel 1999 i del 2'2% per l'any 2000. Aquesta posició ha estat qualificada com «irresponsable i caciquil». La plataforma unitària defensa la signatura d'un conveni de dos anys, una millor redacció de l'article referent als fixos discontinus; increments salarials del 5'5% per al 1999 i del 6% pel 2000, equiparació de categories professionals i creació d'altres noves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris