cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Navío: «Les aerolínies donen prioritat a l'eficàcia aeroportuària i no als guanys»

El president d'AECA s'oposa a la descentralització de la xarxa d'aeroports estatals

«Les aerolínies estam més preocupades per l'eficàcia en la gestió aeroportuària que no per repartir-nos el pastís dels beneficis dels aeroports com altres entitats empresarials». Amb aquesta duresa el president de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries, Felipe Navío, mostrà la seva oposició a la possible descentralització de la gestió dels aeroports del Govern central a les comunitats autònomes.

A més a més, Navío criticà que ni l'Executiu balear ni l'empresariat hagin comptat amb l'opinió de les companyies aèries per formar part del grup governamental i empresarial "Caeb, Cambra de Comerç, Foment de Turisme i Pimem" encarregat de redactar el model de gestió aeroportuària que presentaran a Madrid per exigir la transferència d'aquesta competència.

El president d'AECA també advocà perquè entràs «capital d'altres països» i no tan sols local per finançar la xarxa d'aeroports. Per aquests motius, les companyies aèries aposten per la privatització dels aeroports per millora la seva gestió i consideren «imprescindible» la seva participació. És per això que Navío anuncià que AECA decidirà en els pròxims dies si està interessada a col·laborar en el «lobby» balear per invertir capital davant la possible privatització dels aeroports per part del Govern Aznar.

«Les principals fonts d'ingressos dels aeroports són les aerolínies, ja que n'aporten el 70 per cent "300 mil milions" a través del pagament de les taxes aeroportuàries, mentre que el 30 per cent restant és fruit de l'activitat comercial», recordà Navío. En aquest sentit, el president d'AECA va apuntar que per reduir el cost de les taxes aeroportuàries i abaratar el preu dels bitllets d'avió, «s'ha de mantenir el sistema d'ingressos actuals, però augmentant les entrades comercials fins a un 40%».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris