cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La còpia que té el jutge conté l'ordre de redireccionament del correu electrònic

Els tècnics d'Innovació Tecnològica insisteixen que no podia induir a cap error

102420

Fernando Pozuelo i Gabriel Garcias lliuraren la prova al jutge.

La còpia de seguretat lliurada al jutge pel Govern balear conté un element probatori que, segons es creu, serà decisiu en l'aclariment del cas: l'ordre que rebé la companyia Bitel i que donà origen al readreçament dels e-mails de Francesc Quetglas cap a l'ordinador del funcionari adscrit en comissió de serveis al gabinet de Jaume Matas.

S'ha de recordar que l'exconseller delegat de Bitel, Enrique Adán, justificà el desviament en un «error tipogràfic» induït per una altra errada que apareixia en l'ordre que es rebé en la companyia. Els tècnics de la direcció general d'Innovació Tecnològica neguen que l'ordre que ells cursaren pogués originar la confusió i n'han recuperat el text, que, segons el director general d'Innovació Tecnològica, Carles Bona, figura en la còpia de seguretat del 27 d'octubre del 1998 dipositada en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma.

El desviament d'informació començà a inicis de 1998. La conservació d'aquesta ordre significa que, com han explicat els experts consultats per Diari de Balears, la còpia de seguretat conté els e-mails que rebia l'Executiu de Jaume Matas entre l'inici del readreçament i el moment en què procedí a realitzar la còpia de seguretat. Així, en principi, es podria comprovar si el document que Jaume Matas exhibí en el debat de política general del 1998 passà per l'e-mail de la Comissió d'Urbanisme i per l'ordinador de Sebastià Vallori, auxiliar admnistratiu que treballava com a secretari en el gabinet de l'aleshores president del Govern.

Jaume Matas, en declaracions efectuades dimarts a Diari de Balears, afirmà que l'ordre de redireccionament havia estat donada per l'exdirector general de Noves Tecnologies, José Juan Novas.

Els documents de caràcter personal "correu, per exemple" continguts en la còpia de seguretat només poden ser oberts per mandat judicial o en el cas d'una reclamació del remitent o del destinatari. Aquest darrer fou el cas de l'administrador de sistemes de la direcció general de Noves Tecnologies, que, en escoltar la versió d'Adán, reclamà poder veure l'ordre que s'havia cursat a Bitel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris