algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Una empresa estatal transportarà a les Illes el 50% dels cotxes de lloguer

Ofertarà als «rent a car» aparcaments perquè retirin els vehicles del sòl rústic

L'empresa estatal Europark Express-Grupo Toquero transportarà del continent a les Balears i viceversa el 50% dels cotxes de lloguer, és a dir, entre 20.000 i 25.000 vehicles d'una flota total de 40.000, segons informà el director general illenc, Marcelino García, en el decurs de la inaguració del centre logístic palmesà, que ha suposat una inversió de 600 milions.

A més a més, Europark Express ofertarà als «rent a cars» mallorquins els seus 2.200 aparcaments (38.312 m2) a «sòl industrial» per «pal·liar el problema urbanístic» que afecta el municipi de Palma a causa de l'ocupació de terrenys rústics per a la ubicació de les seves flotes. El director general del Grupo Toquero, Alberto Santo Tomás, anuncià que en un any duplicaran les seves places d'estacionament.

Aquesta opció ha estat ben rebuda pel president dels «rent a car» de les Balears, Manuel Jiménez, «sempre que els preus siguin raonables». Jiménez recordà a l'Ajuntament de Palma que les empreses de vehicles de lloguer que estacionen el seu parc mòbil en sòl rústic, «que és il·legal i una competència deslleial per a la resta» i ha de perseguir, «no són les Pime de 10 o 15 cotxes».

Aquesta empresa de serveis integrals per al sector de l'automòbil preveu facturar enguany a les Illes entre 1.725 i 2.300 milions, el que suposarà entre el 15 i el 20% del total dels ingressos de l'empresa estatal. Cal ressenyar que el Grupo Toquero, que està implantat a l'Estat espanyol i Portugal, tancà l'exercici del 1999 amb un volum de negoci de 11.500 milions, una capacitat de transport de 700.000 vehicles a l'any i 772.000 m2 de superfície en els seus vuit centres logístics. Europark Express Balears disposa en aquests moments de sis camions de transport de vehicles i 20 empleats. Al llarg d'enguany s'augmentaran fins a 12 els camions i fins a 100 els treballadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris