algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Font desmenteix Mayol respecte del frau amb les ajudes als pagesos

El batle demanarà la dimissió del conseller si no aclareix l'afer

El batle, Jaume Font, assegura que «són falses» les acusacions realitzades pel conseller d'Agricultura Joan Mayol respecte al possible foment per part de l'Ajuntament de petits fraus en el repartiment de les ajudes per a la compra de productes fitosanitaris entre els pagesos». Font nega frontalment que l'Ajuntament hagi facilitat als pagesos formularis amb el segell municipal en els quals es deixava en blanc el nombre d'hectàrees del sol·licitant, com així mantenia Mayol.

El batle atribueix tot l'enrenou a la total descoordinació de la Conselleria d'Agricultura. Així, precisa que el dimecres matí l'Extensió Agrària local facilità a l'Ajuntament un primer formulari per distribuir entre els pagesos afectats per la calabruixada. A la vegada es va delimitar tota la zona afectada pel calabruix amb els plànols cadastrals. Fins i tot el regidor Joan Llabrés va muntar una parada a la casa de la vila per ajudar els agricultors a omplir les dades.

Com que el funcionari només realitzava com li pertoca horari de matí, deixà als funcionaris de la Conselleria un manat de fulls en blanc segellats i firmats per tal que es pogués continuar fent el repartiment. Així es va fer el dimecres horabaixa, però el divendres canvià el funcionari de la Conselleria i al seu lloc hi acudí el gerent de Semilla, Joan Sastre, al qual Font responsabilitza d'haver malinterpretat aquesta pràctica i d'embullar al conseller.

Font creu que les acusacions de Mayol són una vil punyalada i fa comptes demanar la seva dimissió si no aclareix els fets. Font troba «gravíssim que el conseller s'hagi atrevit a posar en entredit els pagesos i l'Ajuntament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris