algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

La Sala sanciona amb 32 milions un habitatge il·legal a l'Anei de Vall d'Or

El batle, Miquel Riera, creu que la construcció haurà de ser esbucada

El batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), ha signat la imposició d'un sanció econòmica de 32 milions de pessetes a un particular per haver construït un habitatge il·legal a una àrea natural d'especial interès ubicada a la zona del golf de Vall d'Or a s'Horta. La infracció que va cometre el propietari d'aquest immoble va ser l'ampliació d'una caseta d'eines a una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI).

El delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de Felanitx, el socialista Pere Massutí, ha explicat que l'organisme municipal només ha aplicat el 150% del 200% de la sanció econòmica prevista en aquests casos.

«Hem remès aquest expedient a la Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca (CIUM) del Consell, perquè des de l'Ajuntament tan sols tramitam les sancions de menys de 10 milions de pessetes», afirmà Massutí. Una de les qüestions que es planteja l'Ajuntament de Felanitx és ordenar la demolició de l'edifici, ja que, tal com afirmà el batle és il·legal i il·legalitzable, depèn del Consell però la veritat és que la casa no es pot legalitzar perquè està dins una àrea natural».

En el decurs de la sessió plenària celebrada el passat dilluns, el batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), va explicar que des de l'any 1992 l'Ajuntament està duent a terme una feina detallada i sancionadora.«L'Ajuntament de Felanitx, des que nosaltres formam part de l'equip de govern, està treballant intensament per aconseguir millorar la situació urbanística i evitar la proliferació d'habitatges il·legals, pràctica bastant comuna en èpoques anteriors», explicà el batle.

De moment es remetrà el decret de batlia al propietari de l'habitatge il·legal i se li notificarà la sanció econòmica imposada, de 32 milions de pessetes. Després el Consell decidirà sobre la demolició de l'edifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris