muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El cementeri nou serà legalitzat al cap de deu anys de la seva construcció

El batle, Miquel Riera, va signar ahir el conveni de col·laboració amb la promotora

Han fet falta deu anys de negociacions perquè el nou cementeri de Manacor sigui legalitzat i rebut mitjançant un acord entre l'organisme municipal i la promotora de les obres de l'ampliació, Construcciones y Contratas de Manacor, SA. El batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), va firmar ahir matí davant notari el darrer acord de col·laboració amb la promotora consistent en la cessió, per part de la promotora, d'un solar de 7.103 metres quadrats per a la construcció d'una zona d'aparcaments.

La delegada del cementeri municipal, Conxa Gil, va explicar que «hem pogut arribar a un acord amb la promotora del cementeri, Construcciones y Contratas de Manacor SA, pel qual la promotora cedeix un solar a l'Ajuntament, a més d'haver pagat, en el seu dia, 10 milions de pessetes que eren part de l'acord». El solar que ha cedit a l'Ajuntament la promotora Construcciones y Contratas SA està ubicat devora el segon cementeri i situat just darrere del tanatori recentment construït per l'empresa funerària, Pompas Fúnebres de Manacor.

El solar s'ha estat utilitzant durant els darrers anys com a zona d'aparcament del cementeri, especialment en el dia de la festivitat de Tots Sants. Cal recordar que l'Ajuntament de Manacor va aprovar el proppassat dia 19 de setembre de l'any 1998 l'adjudicació del projecte d'ampliació del cementeri municipal a l'empresa manacorina, Construcciones y Contratas SA.

El procés per aconseguir la legalització del cementeri ha estat molt llarg. Aquest es va iniciar l'any 1989 quan es varen detectar les primeres deficiències en el projecte de construcció.Així mateix, el 24 de setembre del 1990 el conseller de Sanitat d'aquell temps, Gabriel Oliver Capó, va remetre un escrit al batle que regia l'Ajuntament d'aleshores, Jaume Llull, recordant que existien deficiències en el projecte, i va advertir que la seva obertura era il·legal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris