algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Una vintena de sectes s'amaguen sota l'aparença d'associacions a les Balears

Margarita Barranco abordà la qüestió al programa Planta Baixa de Telenova

Són entorn d'una vintena les associacions que exerceixen com a sectes a l'àmbit de les Balears. La xifra, alarmant i sorprenent, va ser la donada ahir per l'experta Margarita Barranco, membre del grup d'Assessorament i Informació sobre Sectes (AIS) que de fa 23 anys treballa des de Catalunya en la investigació sobre aquestes organitzacions i teràpia per «fer tornar a la realitat» els adeptes.

Barranco visità Palma per participar al programa-tertúlia Planta Baixa de Telenova ahir horabaixa, i ho féu acompanyada del darrer dossier elaborat per AIS, en què es presenten els noms i les característiques de la darrera quarantena de sectes interceptades. Són algunes de les prop de dues-centes que, segons calculà Barranco, existeixen actualment a l'Estat, una xifra prou important encara que inferior a altres països com França, Alemanya, els Estats Units o Sud-amèrica.

Fenomen en expansió, les sectes són, a parer de Barranco, un món desconegut encara que molt més present del que hom pensa. Amagades sota l'aparença d'associacions, aquestes organitzacions troben empara en la legislació per associacions: «es creen amb tota regla, donant noms nous i amb estatuts teòricament correctes. Ara bé, el difícil és controlar després què estan fent aquestes associacions i quines són les conseqüències del que estan fent».

En general, Barranco titllà de «perilloses» totes les sectes, en tant que grups manipuladors. Deixant de banda el cas de les satàniques, en què sovint l'adepte entra a formar part a consciència, la resta són grups que apliquen la manipulació psicològica des de l'engany, aconseguint controlar per complet l'adepte amb la finalitat de treure'n profit. Generalment, són les persones que hi conviuen les primeres a adonar-se del canvi d'actitud de l'adepte. S'hi descobreix canvi d'actitud, d'humor, un tall sobtat en la comunicació i deteriorament de relació amb familiars, parella i amics. És a dir, amb qualsevol que no pertanyi al grup.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris