cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Mayol acusa la Sala de fomentar el frau amb les subvencions als pagesos

El conseller denuncia irregularitats en les peticions d'ajuts per productes sanitaris

L'Ajuntament ha facilitat als pagesos afectats per la calabruixada formularis per demanar subvencions per productes fitosanitaris que van signats i amb el segell municipal en els quals es deixa en blanc el nombre d'hectàrees que té el sol·licitant.

Aquest fet fou denunciat ahir pel conseller d'Agricultura, Joan Mayol, que assenyalà que «amb aquesta pràctica l'Ajuntament ha afavorit petits fraus». Mayol indicà que s'havia acordat que l'Ajuntament facilitaria als pagesos els impresos i que es preocuparia de verificar les dades d'hectàrees fixades en el cadastre municipal.

Mayol creu que aquesta pràctica va en detriment dels pagesos afectats i manté que «no ens podem fiar de l'Ajuntament». El batle Jaume Font va aclarir que els documents segellats s'havien distribuït entre les cooperatives on es posava l'extensió de terra per tal d'agilitar les tramitacions. Font va esmentar que els pagesos no associats havien acudit a l'Ajuntament i s'havien fet les comprovacions cadastrals. El batle no entén com es pot criticar la feina que ha fet l'Ajuntament quan a qui li pertocava dur-la a terme era a la Conselleria d'Agricultura.

Aquesta polèmica es va aixecar ahir després que la Conselleria d'Agricultura anunciàs l'habilitació d'una línia d'ajudes mitjançant crèdits blans als afectats per la calabruixada. Amb aquest nou sistema Agricultura es faria càrrec dels interessos que generassin uns préstecs que els pagesos haurien de demanar a un termini màxim de 5 anys i amb una limitació d'1'5 milions per hectàrea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris