algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El PSIB exigeix al PP un «cop de timó» en la Carta Municipal

Reclama un contacte immediat amb Govern, Consell i Administració central

El grup municipal socialista de Palma denuncià ahir que l'equip de govern del PP, amb Joan Fageda com a batle, no està donant l'impuls necessari a la Carta Municipal i a la Llei de Capitalitat. De moment, el desenvolupament de la Carta Municipal s'ha limitat a una sèrie de reunions que foren suspeses amb motiu de les darreres eleccions i que ahir mateix es recuperaren.

Segons el portaveu socialista, Antoni Roig, «cal un cop de timó en aquest procés amb una sèrie de mesures immediates i una major implicació de la societat civil». En primer lloc, Roig reclama «la convocatòria de reunions amb les institucions d'àmbit superior, Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears i Govern central, per tal d'assolir un consens i sol·licitar la creació de comissions mixtes amb cadascuna d'elles per desenvolupar els temes que els afecten».

Una altra qüestió apuntada per Roig és la petició d'inclusió de Palma en la llei de grans ciutats, actualment en fase d'estudi per part del Ministeri d'Administracions Públiques: «Amb aquest objectiu, serà necessària la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies».

Passant a qüestions més concretes, Antoni Roig exigí que els tècnics econòmics de l'Ajuntament elaborin un estudi sobres les despeses que suposa la capitalitat: «Es tracta de detectar un possible sobrecost, pagat amb els imposts dels ciutadans de Palma, derivat de la ubicació en el nostre terme municipal de serveis d'interès per a tot Mallorca: sanitaris, portuaris, aeroportuaris, energètics, judicials, etc.».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris