algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

L'estada al centre geriàtric a la Sala li costa 204.000 pessetes per persona i mes

L'Ajuntament aprovà el nou reglament de Règim Intern de la Residència

El nou reglament intern de la Residència Municipal de Manacor, que fou aprovat el passat dilluns a vespre en sessió plenària, s'encamina cap a l'homologació definitiva del centre geriàtric. L'Ajuntament ha comptabilitzat que el cost per cada resident del centre geriàtric puja a 204.000 pessetes cada mes.

El nou plec de normes que regiran la residència es fonamenten en tres documents. En primer lloc, el barem d'ingrés s'ha modificat respecte de l'anterior i ara, s'adjudicarà vint punts a aquelles persones que tenguin uns ingressos fins a 40.000 pessetes.

En segon lloc i pel que fa al procediment per entrar-hi, s'exigirà una pòlissa asseguradora per defuncions i la declaració de renda de fills o hereus. Ara, els documents es recolliran al mateix centre. En darrer lloc, a la junta d'administració hi participaren en veu i no en vot, la gerent, l'assistent social i el cap d'infermeria.

Així mateix, la novetat del reglament intern rau en l'establiment d'un barem per estades temporals o de respir. Aquestes estades només podran ser per un període de dos mesos i «és una via per la qual s'evita que tanta gent entri al centre geriàtric de manera definitiva», va explicar Miquel Vives (PSM), delegat de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor.

El Partit Popular, que se va abstenir en l'aprovació del nou reglament, va lliurar crítiques a l'apartat de les sancions. Així, Gabriel Gibanel (PP) va manifestar que «no estam d'acord amb l'expulsió del resident i s'hauria de plantejar un altre mesura menys dràstica. Què passa amb les persones que no tenen on anar i són expulsades?».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris