algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Costes finançarà els 300 milions del pla mediambiental de cala Galdana

Els batles de Ferreries i Ciutadella reben el suport de l'Administració central

Els batles de Ferreries i Ciutadella, que comparteixen la jurisdicció municipal sobre la platja de cala Galdana, reberen ahir el suport absolut de la Direcció General de Costes del Govern central, que, d'aquesta manera, es farà càrrec del finançament del pla mediambiental per a la referida platja menorquina.

Cala Galdana, amb més de 2.500 places, és una de les principals zones turístiques de Menorca. Però, també és una de les més problemàtiques del panorama turístic de l'illa. Sovint provoca queixes i denúncies d'usuaris estrangers, a causa de presumptes contaminacions de l'aigua, o per la congestió de vehicles a les àrees d'aparcament. Durant molts anys, les administracions municipals i del Consell Insular havien emprès solucions transitòries i purament d'urgència, principalment per combatre els problemes de la coloració de les aigües, provocada per la invasió d'algues marines a la boca del riu i que, un cop començaven a descompondre's, produïen el fenomen del tenyit de l'aigua amb unes tonalitats groguenques.

El batle de Ferreries, Romà Sintes, i el de Ciutadella, Pau Lluch, van viatjar ahir a Madrid, i van ser rebuts pel director general de Costes, Fernando Marín. El resultat de l'encontre ha estat qualificat per ambdós mandataris municipals de molt profitosa i satisfactòria, perquè Madrid s'ha compromès a pagar íntegrament el pla mediambiental, i que suposarà una despesa d'entre 250 i 300 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris