algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Matas: «No sé de què parlen quan diuen que es buidaren els ordinadors»

El president del PP diu que l'ordre de desviament a Bitel la va donar Noves Tecnologies

Un president autonòmic pot ordenar la destrucció del contingut de gairebé tota la informació que conté la seva xarxa d'informació i els seus arxius abans d'abandonar el Govern? La resposta del president del Partit Popular (PP) a les Illes Balears, Jaume Matas, a aquesta pregunta formulada per Diari de Balears és la següent: «No tenc ni idea de què parlen els que diuen això». D'altra banda, Matas va confirmar també que l'odre de readreçament del correu electrònic donada a l'empresa Bitel va sortir de la direcció general de Noves Tecnologies, que encapçalava José Juan Novas, un departament que depenia aleshores de Presidència.

D'aquesta manera tan clara sortia al pas Matas a les acusacions que es fan des de Presidència des de la presa de possessió de Francesc Antich del càrrec de president del Govern balear. Unes acusacions, les de destrucció d'arxius de paper i de buidatge de la informació que s'emmagatzemava en la xarxa d'ordinadors del Govern, que s'han accentuat ara, quan s'ha començat a investigar el cas Bitel per un suposat espionatge del correu electrònic de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca quan la presidia el socialista Francesc Quetglas.

A més d'assegurar desconèixer en absolut allò que es formula en la pregunta inicial, Matas assegura «no tenir ni idea d'informàtica» i demana al Govern de Francesc Antich que es dediqui a governar i que deixi d'embolicar amb suposats casos d'espionatge. «Jo tenc coses més serioses a fer que prestar atenció a aquestes bajanades», digué.

Respecte de l'anunci fet pel PP la setmana passada de presentar sengles denúncies contra el president Antich i contra el conseller de Treball, Eberhard Grosske, per calúmnies i per posar en entredit l'honor de Matas, assenyalat pels dos dirigents del Pacte de Progrés com el responsable del suposat cas d'espionatge políticourbanístic, l'expresident del Govern balear va manifestar que «els missers les estan estudiant i quan ho tenguin llest les presentarem». Amb tot, no va avançar cap data.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris