algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Les Canàries donen suport a les Balears en la descentralització dels aeroports

La gestió serà un «assumpte delicat» amb el PP, segons el president Román Rodríguez

El president de les Illes Canàries, Román Rodríguez, donà suport ahir a la iniciativa de l'Executiu de Francesc Antich d'exigir a Madrid, en el cas que vulgui privatitzar en bloc la xarxa aeroportuària espanyola, la gestió descentralitzada dels aeroports insulars. Tot i el pacte de legislatura signat entre el PP i Coalició Canària (CC), Rodríguez anuncià que la intenció del Govern Aznar de privatitzar la gestió aeroportuària es convertirà en un «assumpte espinós» en les relacions entre el PP i CC durant la pròxima legislatura.

«Nosaltres defensam la transferència d'aquestes instal·lacions a la Comunitat i, en tot cas, haurien de ser les institucions canàries les que cercassin el procés de privatització», remarcà Rodríguez. El cap de l'Executiu canari, igual que el president Antich i l'empresariat balear, argumentà la reclamació de la descentralització de la gestió aeroportuària, en la «importància estratègica» dels aeroports per a les illes i la seva depèndencia econòmica fruit de l'activitat turística.

Per aquests motius, Rodríguez rebutjà que els aeroports «caiguin en mans de la iniciativa privada» i avisà que «d'entrada allò que no podem acceptar és una privatització en les mateixes condicions que el Continent, ja que no ens sembla raonable». Així mateix, el president Rodríguez recordà al partit guanyador de les eleccions generals del 12-M que «vol cercar suports malgrat que posseeixi la majoria absoluta i manté una postura tendent al diàleg».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris