lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Parlament refusa una esmena del PP sobre habitatges vacacionals

González Ortea diu que s'«autoritzen barraques sense cèdula d'habitabilitat»

El Parlament balear va refusar ahir l'esmena presentada pel Partit Popular (PP) a la totalitat i amb devolució al Govern del projecte de llei relatiu a la modificació de la Llei general turística en matèria d'habitatges turístics vacacionals. El diputat del PP José María González Ortea va acusar l'Executiu d'«autoritzar barraques sense cèdula d'habitabilitat» i de «provocar un creixement incontrolat».

En el projecte de llei presentat pel Govern balear es justifica la supressió dels habitatges vacacionals com a producte turístic perquè el seu increment «amenaça amb contradir la finalitat genèrica de l'equilibri de l'oferta turística que constitueix un dels grans objectius de la política legislativa de la comunitat», segons va declarar el conseller de Turisme, Celestí Alomar.

Aquesta supressió no afecta els habitatges turístics ja autoritzats i permet regularitzar la situació d'aquells que ja han iniciat els tràmits, que són prop de 2.000. Qualsevol altre habitatge unifamiliar no podrà ser, una vegada aprovada la llei, comercialitzat turísticament sinó que s'haurà de regir per la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU).

Ortea, que va defensar l'esmena en el ple tingut ahir a la Cambra autonòmica, va denunciar les esmenes parcials introduïdes pels grups que constitueixen el Pacte de Progrés perquè permetran al seu parer donar «autorització turística a barraques sense cèdula d'habitabilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris