algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Madrid adjudica la reforma de Son Dureta amb una dècada de retard

Dragados farà les obres de transformació del centre per 11.015 milions

81692

Les façanes de l'edifici maternal i infantil de Son Dureta han accelerat el procés.

L'Institut Nacional de la Salut (Insalud) ha adjudicat les obres de la segona fase del Pla Director de l'Hospital de Son Dureta de Palma a l'empresa contractista Dragados y Construcciones P.O., societat anònima que les realitzarà per un import poc més superior als 11.000 miliones de pessetes. El pressupost base de licitació pujava a 11.800 milions de pessetes; això no obstant, l'empresa adjudicatària ha ofert un estalvi de 785 milions sobre la despesa fixada.

Amb aquesta concessió sembla tancar-se un llarg capítol d'immobilitat a l'hospital illenc de referència des que, principiada la dècada de 1990, es tancà la primera fase del Pla director. Aquesta remodelació es limità, com recordarà el lector, a poc menys que la remodelació del pavelló general (per a adults) de l'hospital. La recent caiguda d'una part de la façana al pavelló de maternitat "de manera gairebé simultània a la catàstrofe de Tordesillas" accelerà de manera clara l'aprovació de les obres de remodelació de Son Dureta, per les quals aquest hospital universitari ampliarà el seu territori de 68.000 metres quadrats fins a 126.000.

Segons informà ahir la direcció de l'Insalud a les Balears, la realització del projecte es fonamenta en la construcció d'un nou edifici que unirà les actuals dependències generals i l'àrea maternal i infantil. La conclusió de la segona fase del Pla director té un termini d'execució de quatre anys, i "segons les previsions" suposarà la desaparició de les habitacions triples, les quals suposen ara per ara un 20 per cent del total, i l'increment de 90 a 100 metres quadrats de la superfície mitjana per llit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris