algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Fomento augmenta les tarifes del túnel entre un 2'6 i un 10 per cent

Si la pujada per a no residents s'ajusta a l'IPC, la de residents es dispara

L'empresa concessionària del túnel de Sóller aplica des del primer d'abril les noves tarifes, que si per als no residents s'adapten a l'augment de l'Índex de Preus al Consum del 1999, que fou d'un 2'9%, per als residents signifiquen una pujada de les tarifes de fins al 10%.

Els cotxes, motos i camions que dissabte es desplaçaren pel túnel hagueren de pagar ja els nous peatges, la qual cosa va sorprendre més d'un usuari habitual, sobretot si es té en compte el percentatge que augmentaten algunes tarifes.

Així, les pujades més espectaculars (un 10% les motos i un 4'4% els vehicles de la classe 3) les suportaran a partir d'ara els residents, mentre que per als no residents les mateixes categories només han sofert un augment del 2'6% i del 3 per cent.

Tot i això s'ha de dir que les condicions de la concessió publicades al BOCAIB, l'any 1986, especificaven que l'empresa explotadora podria adaptar cada any el preu al corresponent Índex de Preus al Consum. Aquesta pujada, de fet, no s'ha aplicat cada any en els preus que paguen els residents.

La resta de tarifes que aplica el túnel a partir del passat primer d'abril s'adapten més o manco al 2'9% de l'IPC. D'aquesta manera els vehicles dels no residents passaran a pagar una mitjana d'entre 5 i 20 pessetes més, augments que oscil·len entre el 2'6% i el 3'1% respecte del 1999. Pel que fa als residents, la pujada absoluta oscil·la entre 5 i 10 pessetes més, segons les categories.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris