algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Mostres d'aigües de les platges de Palma indiquen nivells insuficients de qualitat

No hi ha cap cas de perill, però un 29% de les anàlisis no compleix valors «desitjables»

El 29 per cent de les mostres d'aigües de bany de les platges de Palma no assoleix els nivells de qualitat «desitjables». Un decret estatal regula els criteris de qualitat mínima exigible a les aigües de bany. Aquesta norma determina, a través d'uns paràmetres microbiològics i fisicoquímics, els valors que tenen caràcter imperatiu i són d'obligat compliment, i els valors guia, que són una referència de qualitat desitjable, la consecució dels quals serà un objectiu de l'acció sanitària.

Dels resultats de les anàlisis practicades pel Laboratori Municipal l'estiu del 1999, es desprèn que les platges del terme municipal de Palma compleixen la normativa de qualitat de les aigües de bany, ja que cap mostra no supera els valors imperatius o d'obligat compliment. Però, igualment, aquestes anàlisis posen de manifest que una part significativa de les mostres, el 29 per cent del total, iguala o supera els valors guia d'estreptococs fecals o d'altres paràmetres microbiològics.

A la Platja de Palma, de 13 mostres realitzades, 4 igualen els valors guia d'estreptococs fecals i 1, de dia 9 de juny de 1999, els multiplica per 10. A Ciutat Jardí, de 15 mostres, 3 igualen els valors guia en el cas dels estreptococs fecals i 2 els superen. A Cala Estància, de 13 mostres, 3 igualen i 2 superen els valors d'estreptococs fecals (una d'elles, de dia 14 de juliol, en més de 10 vegades). A Can Pere Antoni, de 13 mostres, 1 supera els valors guia de coliformes fecals, 1 iguala els dels estreptococs fecals i una tercera, de dia 18 d'agost, els supera en més de 10 vegades. Finalment, a Cala Major, de 15 mostres, 1 supera els valors de coliformes fecals i 3 igualen els d'estreptococs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris