algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El jutge ja té la còpia de seguretat informàtica del Govern

Els experts asseguren que la còpia de seguretat ha de contenir tot el sistema

74910

Representants de l'Executiu entregaren la còpia al jutge.

J. Torres.

El jutge ja té la còpia de seguretat del sistema del Govern enregistrada l'octubre de 1998. Representants de l'Executiu, encapçalat pel director general d'Innovació Tecnològica, Carles Bona, la hi entregaren ahir perquè es faci la pertinent investigació.

Diversos experts informàtics han explicat a Diari de Balears que la còpia de seguretat "l'únic vestigi informàtic que s'ha conservat de l'època Matas" que el Govern lliurà al jutge que instrueix el cas Bitel ha de contenir «tota la informació del sistema» de la Comunitat Autònoma. Això implica que, pel cap baix, ha de contenir els arxius (text, fulls de càlcul, e-mails), que hi havia a l'ordinador central de la Comunitat Autònoma. Aquest mateixos experts apunten que, pel seu volum, per ventura podria guardar, fins i tot, les aplicacions.

Carles Bona, director general d'Innovació Tecnològica, declarà, moments després d'haver lliurat el material al Jutjat d'Instrucció número nou que es tractava d'una «prova rellevant» per demostrar que ha existit una «violació del correu electrònic de Francesc Quetglas». Bona anava acompanyat del secretari general tècnic de Presidència, Fernando Pozuelo, i de l'advocat que representa el Govern, Gabriel Garcias.

D'altra banda, Diari de Balears ha pogut saber que, fins al moment, tots els tècnics consultats pel Govern han afirmat que la tesi de l'«error tipogràfic», esgrimida per l'exconseller delegat de Bitel, Enric Adán, és insostenible. Tot i això, l'Executiu es vol mantenir prudent i no fer cap judici de valor fins que aquestes opinions no hagin pres forma d'informe signat per tècnics responsables. El jutge Enrique Morey ja té en les seves mans les còpies de seguretat que ha fet Bitel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris