algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El PP demana a l'equip de Nájera que assumeixi responsabilitats a Son Font

Delgado exigeix que «es deixin d'històries» i Cantarero envesteix el CIM pel cas

Les explicacions de Neus Pacheco als moviments de terra i construcció de xalets a la zona rústica d'interès paisatgístic de Son Font no han convençut el Partit Popular (PP). És més, les declaracions de la regidora d'Urbanisme sobre que s'estranyava de la polèmica que s'ha generat entorn de Son Font i que és una realitat que «és palesa i que s'ha solucionat» aixecaren ahir el to de veu del grup principal de l'oposició.

El regidor popular Carlos Delgado, que du el tema dins el partit, va deixar clar que, al seu parer, «l'equip de Nájera té arguments legals per aturar el tema i tot tipus d'obres als terrenys, una altra cosa és que no els faci servir». Delgado va respondre a les afirmacions de Pacheco sobre les obres que aquest diari va constatar que s'estaven fent a l'àrea d'especial interès paisatgístic afirmant que «Son Font no és cap herència caiguda del cel. Que no vénguin amb històries!. Nájera ho va poder regular quan va realitzar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del 1991 i no ho va fer, i ara ho vol convertir en sòl urbà».

Per Delgado «la normativa sobre els espais naturals que afecta Son Font es pot interpretar d'una manera restrictiva i d'una manera no restrictiva i l'equip de Nájera ho fa d'aquesta darrera manera». El regidor popular assegura que «una solució que es podria donar al cas és realitzar un pla especial com s'ha fet a Palma en 31 casos i que permeti les activitats rurals».

D'altra banda, des del PP, Pere Cantarero va envestir contra la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM) després de revelar unes dades sobre l'informe que va fer aquesta sobre Son Font el gener.

El passat novembre l'Ajuntament de Calvià va demanar a la CIU iniciar un expedient de caducitat de l'interès social de Son Font. Així doncs, Cantarero va revelar a aquest diari que «en la resposta de la CIU a la petició de Calvià es titllava el tràmit de l'equip de Nájera de consulta, no de petició; és un vestit a mida, està fet per no emprenyar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris