algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els contribuents balears podran declarar per internet amb el servei Renda Àgil

El sistema permetrà a més de 256.000 persones realitzar els tràmits en vint minuts

Prop de 256.000 contribuents de les Balears, dels quals 141.000 tenen dret a devolució, es podran beneficiar del servei Renda Àgil 2000 del Govern, que permetrà als interessats fer la declaració en vint minuts entre els mesos de maig i juny.

Aquest servei ofereix per primer cop al contribuents l'ús d'internet per presentar la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) davant l'Agència Tributària amb l'objectiu d'agilitar encara més els tràmits i les devolucions.

El conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, estimà ahir que l'aplicació del nou IRPF tindrà com a conseqüència que unes 35.000 persones no hauran de presentar la declaració.

«Encara és difícil conèixer l'impacte» real que tindrà aquesta nova mesura, digué Mesquida, que considerà que està «per sobre de la realitat» la previsió inicial de l'Agència Tributària referida al fet que serien prop de 90.000 les persones que no haurien de presentar la declaració a les Balears.

Mesquida signà ahir el conveni de col·laboració amb els representants de sis entitats financeres per organitzar el Servei Renda Àgil 2000 corresponent a l'exercici de 1999, que començarà el 15 de maig i conclourà el 24 de juny.

Les entitats financeres en qüestió són Sa Nostra, la Banca March, la Caixa, la Caixa de Pollenca Colonya, el Banco Español de Crédito Banesto i el Banco de Santander Central Hispano.

Aquest any el Servei Renda Àgil 2000 suposarà un cost de cent milions de pessetes i permetrà la unificació dels tràmits per formalitzar la documentació en una única gestió que es podrà realitzar a qualsevol dels punts d'atenció al ciutadà que s'instal·laran a Mallorca (91 en total), Menorca (3), Eivissa (5) i Formentera (1).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris