algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

La Junta d'Accionistes de Bitel fa cessar tot el Consell d'Administració

L'exsenador del PSOE Antoni Villalonga és el nou director general

El cas Bitel va viure ahir la crònica d'una passa anunciada en els terrenys empresarial i polític. La Junta Universal d'Accionistes de l'empresa Baleares Innovación Telemática, S.A. (Bitel) "això vol dir, el 100% de les accions representades pels tres socis que la componen" va destituir ahir per unanimitat tot el Consell d'Administració de la companyia de servidors d'Internet a les institucions autonòmiques illenques. El nou director general és l'exsenador del PSOE per Menorca, Antoni Villalonga.

Aquest va ser, segons la consellera d'Innovació Tecnològica i Energia, Misericòrdia Ramon, el primer acord pres per aquesta Junta d'Accionistes. La segona passa va ser nomenar un Consell nou, però «més reduït». Mentre que la direcció sortint tenia onze membres "quatre representants de Telefónica, quatre del Govern balear i dos de Sa Nostra, més el conseller delegat" l'actual només en té cinc "dos, dos i una, respectivament.

El nou Consell d'Administració de Bitel el formen: per part del Govern (té el 46% de l'empresa) la mateixa Ramon, que es manté en el càrrec de presidenta, i Damià Cànoves, director general de Presidència; per part de Telefónica (amb un 44%), José Renuncio, director territorial, i Jesús Máximo, delegat de Telefónica Soluciones Sectoriales, que és la branca de la companyia que participa de Bitel; i per part de Sa Nostra (amb un 10%), Rafael Pizá.

Han estat destituïts el conseller delegat, Enrique Adán, que era un càrrec de confiança del Govern de Jaume Matas, i Carles Bona García, Antoni Torres i Feliu Morey, quant a la representació del Govern; Fermín Calvo Torres i Laureano Martín Sánchez, per la part de Telefónica, i Antonio Ruiz Miñarro, per Sa Nostra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris