cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

El pont de l'ermita amenaça ruïna a causa del trànsit de camions pesants

L'Ajuntament restringeix el pas de vehicles de gran tonatge fins que s'arregli

FRANCESC PERELLÓ. Llubí.
L'Ajuntament de Llubí s'ha vist obligat a restringir el pas als camions i autobusos que es dirigeixin cap a l'ermita del Sant Crist davant el perill d'enderrocament del pont que es troba situat en aquest camí que condueix cap a l'oratori. Aquesta mesura s'ha adoptat després de la visita realitzada pels tècnics de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Els responsables municipals foren alertats del mal estat del pont per uns veïns que passaren per davall. Els veïns comprovaren com el pont presentava cruis i forats. Davant aquesta situació, des del consistori llubiner es posaren en contacte amb els tècnics de Patrimoni del CIM. Amb tot, des d'un primer moment l'Ajuntament ja alertà els camions de més de dues tones i mitja, a través d'un senyal de trànsit, del perill que suposava passar per l'indret.

Acompanyats pel batle, Francesc Bauzà, els tècnics del Consell inspeccionaren el pont i comprovaren que l'estructura estava bastant deteriorada, a més de manifestar que si hi continuaven passant vehicles de gran tonatge el pont corria perill d'esbucar-se. És més que probable que els cruis han estat produïts pels camions que transporten material cap a l'estació, on es duen a terme obres amb motiu de la reobertura de la línia del tren. A aquests camions no els queda altre remei que passar per aquest indret.

Segons va manifestar a Diari de Balears el batle, Francesc Bauçà, «ara els tècnics faran un projecte per veure si es poden arreglar les deficiències que han sortit. Si no hi ha solució no quedarà altre remei que fer un pont nou, però des de l'Ajuntament exhaurirem fins a la darrera de les possibilitats a fi de poder conservar aquest element arquitectònic tan antic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris